Matkalla keski-ikään

Keski-ikäistä matkailua maailmalla

Jännittävä kohde

Tänne meidän ei todellakaan pitänyt mennä. Ei pienintäkään aikomusta. Yhtään ainoaa positiivista asiaa en ole lukenut Papua Uusi-Guineasta yhtään mistään. Pääkaupunki Port Moresby on tilastojen ja kyselyjen mukaan yksi vaarallisimpia ja kaikkein kurjin asua maailman pääkaupungeista. Työttömyys on valtavaa ja rikollisuustilastot ihan omissa luvuissaan. Vain noin 20% väestöstä asuukaupungeissa, joihin on kerääntyynyt maan työtön ja toimeton väestönosa harjoittamaan rikollista toimintaa.

Maa on itsenäistynyt 1976 oltuaan sitä ennen Saksan, Britannian ja Australian siirtomaa. Kieliä löytyy paljon, elämää eletään edelleen heimoissa ja poliittisesti ollaan yhtä pirstaloituneita. Maassa olisi suuret öljy- ja kultavarannot mutta niitä ei päästä hyödyntämään juurikin em syistä  vaikeakulkuisen maaston lisäksi.

Hieno viisumi liimattu passiin, ja jälleen kerran varsin ilahduttavasti on työnteko kielletty ❤️✌️

Hämmentävä paikka...

Lento Fijiltä Port Moresbyyn taittui noin 4,5 tunnissa varain mukavasti Niugini Airwaysilla, eli PNG omalla kansallisella lentoyhtiöllä. Kentältä Hilton kuljetti asiakkaansa turvallisesti holliin ovelta ovelle. Hotellin omallakin sivulla "strongly advised" eli kehotettiin ottamaan tarjottu kuljetus paikallisen taksipalvelun sijaan.

Hotellin ympärillä on reilu parimetrinen betonimuuri ja portti hotellin sisäänkäynnille kuin amerikkalaisen elokuvan vankilassa, tarkoin vartioitu. Lisäksi hotellin ympärillä kauempana on useamman metrin korkuinen verkkoaita jonka päällä niinikään elokuvien tapainen uloke sisäänpäin piikkilankoineen. Ja huoneen oven turvalukitus on astetta järeämpi kuin mihin totuttu koskaan aiemmin... Joten on tämä hiukan hämmentävä paikka. Minä olisin lähtenyt mielelläni taksilla keskustaan katselemaan maisemia, vaikka edes lukitusta taksista, mutta Markkua sinne ei sanut lähtemään millään keinoin. Joten uima-altaalla ja huoneessa on sitten notkuttu, ja kaikki kuvat kaupungista on otettu hotellista käsin.

Tämähän on siitä erikoinen maa että itse asiassa turvallisuustaso vaan paranee mitä syrjemmäs ja kauemmas kaupungeista mennään. Siitä huolimatta tämä PNG ei ole mikään varsinainen turistikohde. Upeita kohteita kyllä riittäisi, luonto on kaunis ja paljon on vielä kotoperäisiäkin lajeja, mutta maa on vaikeakulkuinen, kieliä on valtava määrä samoin kuin heimoja ja kyläyhteisöjä. 

En ehkä olisi tänne nyt kuitenkaan palaamassa, alueella riittää niin paljon upeita ja houkuttelevampia kohteita muutenkin.