Matkalla keski-ikään

Keski-ikäistä matkailua maailmalla

No, kun vauhtiin päästiin niin miksipä ei jatkettaisi.

Talven 2018-19 reissu oli sen verran onnistunut, ja opetti matkustamisesta paljon, joten aloitettiin seuraavan talven suunnittelu vähän aikaisemmin kuin kuukausi ennen matkaa. tässä Juhannusta viettäessä varaillaan lentoja ja hotelleja hyvää tahtia.

Halla on ollut suurena apuna,  tietenkin.

Tätä blogia ei edelleenkään sponsoroi kukaan, kenenkään tai minkään mainitsemisesta en saa rahaa ja haukunkin ihan sujuvasti kun joku on sen ansainnut. Yhtään mainospaikkaa en ole myynyt sivuilleni myöskään. Tarkoitus on että blogi edelleen toimii matkapäiväkirjana ja jos jotakuta kiinnostaa kummalliset valtiot ja niihin matkustaminen niin toivottavasti meiltä voi saada vinkkejä, neuvoja ja opastusta matkaansa varten.

 

Hyväksi koettua matkakirjaa kootaan taas, kaikki lennot ja muut matkustavat, hotellivaraukset,  matkavinkit, budjetti jne on yksissä kansissa. Kartta tilattiin Australiasta, opaskirjaa luettu ja kuten viimeksikin, blogit, matkailusivut ja brokerit on selailtu hyvin läpi.

 

Nyt siis toteutuu useampikin haave, jopa jo lapsuuden ajoilta. Peppi-kirjoja lukiessa haaveili vain Etelämerellä purjehtimisesta, ny se tehdään. Ja matkakohteina mm. legendaariset Fiji, BoraBora ja Tahiti, muutaman eksoottisemmankin kohteen lisäksi. Esim. Tuvalusta ei hirveästi tietoa ole, maassa käy vuosittain noin tuhat turistia ja koko valtakunnassa on vain pari hassua hotellia, mutta maisemat näyttää sitäkin upeammilta.

 

Meidät aikalailla yllätti se, että vaikka kartalla nuo saaret ovat keskimäärin Euroopan kokoisella alueella ja paljonkin tekemisissä keskenään, suoria lentoja saarelta toiselle on kovin vähän tai ei ollenkaan. Tämänkertaisen matkan rakentaminen on siis ollut melkoinen palapeli viimetalviseen verrattuna ja kohdejärjestys on mennyt moneen kertaan uusiksi kun on mietitty järkevintä tapaa matkustaa alueella. Oman tvistinsä matkan rakentamiseen on tuonut myös monet aikavyöhykkeet sekä päivämääräraja jotka pitää muistaa huomioida lentoja ja hotelleja buukatessa.

Ja kun tällä kertaa ostettiin lentoja hyvissä ajoin, myös peruutuksia ja aikataulumuutoksia on tullut nyt syyskuun puoliväliin mennessä jo muutamia. on jouduttu lisäämään vierailtaciin maihin myös Papua-Uusi-Guinea jonne on mentävä vuorokaudeksi että päästään vaihtamaan saarta. Samaisella lentovälillä hypätään vielä jopa Australiaankin! lähes kaikki saarten väliset lennot menevät siis koneenvaihdolla Fijillä,  Uusi-Seelannissa tai Australiassa. Eli melko monta lentomailia ja yksittäistä lentoa tullaan keräämään...

Budjettia ei ollut matkaa rakennettaessa, kuten ei viimeksikään, mutta toki lentoja ja hotelleja valittiin myös hinnan perusteella. Viime reissusta jo tiesimme, edellistä matkan rakentelua paremmin, että välilaskut kannattaa olla yön yli, yölentoja (lähtö tai saapuminen klo 23-08 välillä) emme halua, ja hotellien valintaan panostettiin paljon enemmän. Kokonaisuudesaan kahden hengen matkantekoon, hotelleihin ja tuohon purjehduksen meni pyöreästi 28000€ Ja saman verran on käyttörahaa varattuna. Hotellit on muutamia poikkeuksia lukuunottamatta varattu joustavasti eli ilmainen peruminen on mahdollista vielä juuri ennen yöpymistä ja asuminen maksetaan vasta hotellissa. Lennoista vain Oulu-Sydney-Oulu on joustavat liput ja se tulikin heti tarpeeseen kun varasin vahingossa kuukauden liian pitkän matkan heti ensimmäisenä 😂. Paluupäivä on nyt muutettu ja kolme kuukautta on siis tämä matka.

Eli talven 2019-2020 reittivielä kartalla

Tulevana talvena suunnataan siis Peppi Pitkätossu-kirjojen Etelämerlle, eteläiselle Tyynelle Valtamerelle.

Ja ohjelma kuuluu:

2.-5.11.19 Sydney

5.-11.11. Uusi-Kaledonia

11.-16.11. Vanuatu

16.-17.11. Fiji, lennon välilasku

17.-18.11. Papua-Uusi Guinea,  lennon välilasku

18.-21.11. Salomonsaaret

21.-22.11. Brisbane,  Australia, lennon välilasku

22.-23.11. Fiji, lennon välilasku

23.-30.11. Tuvalu

30.11.-1.2.19 Fiji, lennon välilasku

1.-10.12. Samoa

10.-11.12 Auckland,  Uusi-Seelanti, lennon välilasku

10.-28.12. Ranskan Polynesia (menty yli päivämäärärajan, siksi kummallinen pvm)

   10.-14.12. Tahiti

   14.-21.12. purjehdus Raiatea, Tahaa, Maupiti, BoraBora ja Huahinen saarilla

   21.-27.12. Moorea

   27.-28.12. Tahiti

28.12.19-4.1.20 Cook-saaret

4.-7.1.20 Auckland

7.-14.1. Fiji

14.-16.1. Aucland

16.1. junamatka Auckland-Wellington (Northern explorer-juna)

16.-30.1. Wellington, Uusi-Seelanti

30.-31.1. Sydney, lennon välilasku

31.1.-1.2. Sydney-Doha-Helsinki-Oulu lento

 

Viime talven matkasta oppineena uskoisin mukaan otettavan tavaran määrän ja laadun olevan suurin muutos edelliseen matkaan, kohteiden lisäksi. Mukaan lähtee paljon vähemmän vaatetta ja tarkemmin on mietitty pienten tarve-esineiden kokoelmaa. Ja ihan varmasti muistetaan se, että paikanpäällä voi ostaa kaupasta lisää. Litran pesuainepulloa on ihan turha raahata koko matkaa mukana...

Viime talvena meitä erinomaisesti palvellut matkalaukku Putte (Osprey Transporter 130) ei pääse tänä talvena mukaan. Putte vaihtuu Pikku-Putteen joka on saman firman samanlainen laukku mutta pienempi, 90 litraa, ja on saanut alleen renkaat. 25 kiloisen ison laukun kantaminen kahdestaankin oli ihan liikaa. 

Pikku-Putte ❤️