Matkalla keski-ikään

Keski-ikäistä matkailua maailmalla

Tuttu maa, ensimmäinen sellainen tällä matkalla

Malesiaan matkaaminen on mulle jo kolmas kerta, Markulle toinen. Viimeksikin oltiin viime vuoden tammi-helmikuun vaihteessa, silloin tosin Kuala Lumpurissa ainoastaan. Käynti Borneolla on hyvin pitkäaikainen haave, ja nyt viimeinkin se toteutuu.

Lentoyhteyksien takia jouduttiin vähentämään Bruneissa olemisesta päivä mutta Malesia sai sitten päivän lisää, vastaavasti. Bruneista siis lennetään lyhyt matka ja 40 minuuttia Borneon saarella pohjoisemmaksi, Kota Kinabalun kaupunkiin jossa on Malesian oleskelun pääpaikka. Ja suurena haaveena nähdä orankeja. Ehkä päästä snorklaamaankin..?

Hotellina nyt Mercure City Center. Kulunut ja parhaat päivänsä nähnyt hotelli ihan kerta kaikkien loistavalla paikalla ja sijainnilla, heti kaikkien veneiden lähtölaiturin vieressä. Siisti, hinta paikallisittain vähän kallis mutta oikein Ok asuinpaikka viikoksi.

Hotellin katolta näkymiä

Uima-allas, virkistävästä sateessa

Sini-valkoinen rakennus on meidän hotelli, näyttäisi olevan korkein rakennus kaupungissa

Hotellin katolla olevalta uima-altaalta ja sen vieressä sijaitsevasta baarista olikin upea auringonlaskun maisema.

Persettä on taas jumpattu kun on kiivetty miljoonia portaita näköalatasanteelle. Ostin tänään mekon ja jos brittien kokomerkintöjä ja ostetun mekon kokoa uskotaan on reissun aikana mun mekon koko tippunut neljästätoista kymmeneen. Ja miksemmepä uskoisi.. Mutta näköalat oli oikein kivat.

Kinabalun kansallispuisto

Koko päivän retkellä vuoristossa Kinabalun kansallispuiston alueella. Upeat näköalat vuorten rinteillä autolla mutkitellessa jo yksinään olisi ollut koko rahan edestä retkeä. Pysähdyttiin näköalapaikalla ottamaan kuvia, mutta toki jokainen mahdollisuus kuvata käytettiin, välillä vain unohti kameran mukanaolon kun jäi ihastelemaan upeita maisemia. Tie nousi vuorten huipulle ja kulki pitkän matkan siellä, välillä mutkiteltiin pitkin rinteitä, suurin osa ajasta lopulta pilvien tasolla tai korkeammalla, noin 2 kilometrissä pitkä pätkä. K8nabalun kansallispuiston pääkallopaikalla käytiin vain lyhyesti. Ko paikka on SE alkupiste, mistä lähdetään vaeltamaan vuorille. Ilman paikallista opasta ei ole menemistä, ainakaan virallisesti, ja täältä sen löytää. Monet kiipeilijän myös majoittuvat tässä lähtöpisteessä.

Lisäksi käytiin ihastelemassa kuumia lähteitä Poring Hot Springsissä, lähteitä jotka tosin on rakennettu uima-ahtaiksi nykyisin. Kuumien lähteiden vieressä löytyy Canopy walking, eli neljä riippusilta joita pitkin voi ylittää sademetsää noin 30 metrin korkeudessa. Ja tietenkin niille riippusilloille noustaan ensin miljoona porrasta, mun lempihommaa...

Automatkan maisemia

Automatkan maisemia

Automatkan maisemia

Automatkan maisemia

Automatkan maisemia

Kinabalun kansallispuiston pääkallopaikka

Kuumien lähteiden luona oli myös hieno pieni koski

Ihasteltiin myös trooppisia kukkia. Mitenkä osuikin kameraan ne punaiset...?

Tää kukkanen on Rafflesia, maailman suurin kukka. Tän yksilön halkaisija oli puolisen metriä.

Aukeamassa oleva Rafflesia

Lorkkimista

Kun ensin vietettiin koko päivä vuorilla niin toki tasapuolisuuden nimissä seuraava päivä vietettiin merellä ja meressä, ennenkaikkea. Meillä oli ihan mahtava snorklausopas jonka johdolla nähtiin paljon. Kunnolla varustetulla isolla katamataanilla siis vesille ja kolme eri snorklauspaikkaa käytiin katsomassa. Oppaan luettelo nähdyistä:

Snorkeling # 1 South point sapi Vis 7m Shoal of Pomfret Shoal of parrot fish Juvenile damsel fish Trigger fish fish

Snorkeling # 2 Turtle patch Vis 8m Black tip sharks Clown fish Moon Wrasse Needle fish Shoal of parrot and butterfly fish Squids

Snorkeling # 3 Hanging garden Vis 5m Great baracudda Giant pufferfish Clown fish Moorian idols Rabbit fish

Kuvia tuli otettua noin 200 ja videoita lähes tunnin verran, joten ihan kaikki nyt ei ole tässä.

ideota hieman ylöspäin nousemassa pintaa kohti.

jokiveneilyä, apinoita ja tulikärpäsiä

Viimeisenä kokonaisena päivänä käytiin Klias-joella veneretkellä ja katselemassa apinoita ja tulikärpäsiä. Tulikärpäsistä ei saa ilman erikoisempia vempaimia niin minkäänlaista kuvaa joten sori vaan, käykää itse katsomassa. Upeita kyllä ovat.