Matkalla keski-ikään

Keski-ikäistä matkailua maailmalla

Pullman hotel, Luang Prabang

Laosin pääkaupunkiin Vientianeen saavuttiin myöhässä olevalla lennolla ja käynti kaupungissa jäi selvästi aiottua lyhyemmäksi. Hotelli (Crowne Plaza) piti senkin edestä meitä hyvänä vaikka vierailu lyhyt olikin. Viiden tähden hinnalla saa viiden tähän palvelua.

Luang Prabang

Luang Prabang on varsinainen Laosin turismin kohde. Vuorien keskellä kaunis pieni kaupunki, luontoa lähellä, Mekong joki virtaa vieressä. Temppeliä toisen perään niille jotka niistä on kiinnostuneet (60000 asukkaan kaupunki ja 33 temppelin). 

Laosilainen ruoka on hiukan tulisempaa kuin Kambodzassa, erittäin maukasta ja halpaa. 

Pullman hotel tuli varattua, paikallinen 5*. Hotellin sijainti on ihan kamala, 3km kaupungin ulkopuolella eikä yksikään tuktuk tiedä koko paikkaa, mutta upea hotelli, hurjan hieno aamiainen, loistava palvelu ja huone suuri ja kaunis. Harvemmin hotellin parvekkeelta on päässyt myöskään seuraamaan riisin sadonkorjuuta. Pihan aidan toisella puolen on paikallinen SOS-lapsikylä. 

Päärakennus

Meidän parvekenäkymä

Meidän parvekenäkymä

Meidän parvekenäkymä

Sadonkorjuun aika

Aamiaishuoneen ikkunanäkymä

Ja toiset huolehtii matkan maksamisesta. Eli töiden tekoa mukavassa työhuoneessa.

Tämän päivän työpaikkalounas uima-altaalla. Kauhea työergonomia!

Näkymiä kaduilta ja korkeammaltakin

Paikallinen kansallismuseo

Paikallinen vuori

Ja taas portaiden kiipeämistä yhden Buddhakeitaan luoks. Reilut 20 kerrosta portaita, mutta näköalat kruunasi urakan. Paikka ihan Luang Prabangiin keskustassa.

Kuang Si Falls

Noin vartin taksimatkan päässä kaupungista sijaitsee upeaakin useammat vesiputoukset.  Putouksilla voi uida useammassa eri suvantokohdassa, vaatteiden vaihtokauppoja on useita, vessoja paljon ja alue siisti ja hyvinpidetty.

Samalla alueella on myös karhujen suojelualueen Karhupuiston jossa voi nähdä muutaman Kiinan vastaisesta rajalta evakuoitua karhuja. Kiinalaiset ovat metsästäneet pahimmillaan sukupuuton partaalle ko karhupopulaation karhunluiden takia, näitä käytetään perinteisessä kiinalaisessa ”lääketieteessä” ”lääkkeiden” valmistukseen.

Mekong-risteily

Upeiden putousten jälkeen tultiin Mekongia alas jokiveneellä noin 1,5 tunnin matka auringon pikkuhiljaa laskiessa.

Risteilyn jälkeen vielä illallinen joenrannassa

Vuoren päältä löytyi myös se kaivattu kissinen 😻😻😽

Laos

Voihan veljet.

Hieno paikka.

Liikenne ei ole lainkaan kaoottista, helppo kulkea, tiet huonot, niin hirmuisen ystävällisiä ihmisiä. Kaikkialla etukäteen varoiteltiin turvattomuudesta, taskuvarkaista jne, onhan kyseessä Aasian köyhimpiä maita, mutta kertaakaan ei ollut turvaton olo eikä missään yritetty huijata. 

Kentältä kannattaa ottaa Wi-Fi pre paid kortti, nettisurffailu on halpaa ja onnistuu kaikkialla. Kalliimmat hotellit ei välttämättä ole ihan hinta-laatu suhteista, uskon että halvemissakin hotelleissa saa loistavaa palvelua, hotellin sijainti on oleellisempi. Kaikki on halpaa, paitsi punaviini 5* hotellissa. 

Pohjoisen, kuten Luang Prabang, ilmasto sadekauden ulkopuolella on himpun viileämpi kuin meidän kesä, päivisin lämpöisempää ja öisin viileämpää, eli juuri täydellinen vaikka talven viettoon täällä.

Ihan ehdottoman suositeltava ja hieno paikka.