Matkalla keski-ikään

Keski-ikäistä matkailua maailmalla

Takaisin Taipeissa

Palattiin sitten takaisin Taipeihin. Ja kun matkalla on mukana kokki niin mitäpä sitä muuta tehtiin kuin syötiin viimeinen viikko Taiwanissa.

Käytiin muutamalla ruokaretkellä ja lisäksi nautiskeltiin ihan omatoimisestikin hyvästä ruoasta.

Ensimmäinen retkikohde oli Din Tai Fungh, yhden Michelin-tähden ravintola joka on saanut alkunsa katukittiöstä ja menestyksen myötä laajentunut kansainväliseksi ketjuksikin jo. Edelleen kuitenkin tarjoilee alkuperäistä ruokaansa, Dim Sumeja, pääasiassa. Käytiin ensin ihan siinä alkuperäisessä, tähän ansainneensa ravintolassa, lähtöpäivänä vielä lounastettiin pitkän kaavan mukaan toisessa ketjun ravintolassa.

Din Tai Fung

Sitten tehtiin retki iltatorilla joss mukana oli myös opas. Maisteltiin kuutta eri ruokalajia ja tutustuttiin taiwanilaisen ruoan historiaan. Ja maankin historiaan ruoan kautta. En kaksi kyllä parempaa tapaa tutustua vieraaseen maahan kuin ruoan kautta.

Ja vielä kolmas retki, ruokatoreille, paikallisiin pikkuravintoloihin ja samalla oppitunti paikallisesta arkkitehtuurista, kertomusta eri kaupunginosista ja historiasta, edelleen.

Uusi vuosi

https://m.youtube.com/watch?v=HaM9_ewnBvI&feature=share

Uusi vuosi vaihtui, kuinkas muutenkaan, Taipei101-tornilta ilotulitusshowta katsellen. Show’ssa on yhdistetty valoja ja ilotulitusta sekä musiikkia yli kuuden minuutin esitykseksi. Perinteisesti joku paikallinen kuuluisuus saa kuvansa tuonne valoshowhun mukaan ja etukäteen ei paljasteta kuka tuo onnekas on. Valoshowssa on aina mukana vuoden aikana tapahtuneita asioita, ilmiöitä ja ihmisiä mukana tavalla tai toisella.

Nyt oli niin sumuista ettei meidän ottamat videot tornin läheltä kerro mitään. Siksipä linkki  kunnon pätkään youtubessa on tuolla alussa.

Ennen ilotulitusta

Ja itse ilotulitusta sitten

Lopuksi vielä satunnaisia kuvia ja kuvasarjoja Taiwanista

Kolmessa viikossa Taiwanissa ehti jo nähdä paljon ja meidän matkustustyylillä vähän tylsistymisen, onneksi lapset tulivat käymään ja tekemistä riitti enemmän kuin kahdestaan olisi keksitty. Ja tuli lähdettyä myös kahdelle junaretkelle. Suosittelen kyllä Taiwaniin tutustumaan, hyvää ruokaa, kulttuuria ja historiaa, liikuntaa, kauniita maisemia ja rantalomaa vesiurheilu kera on kaikkea saatavilla tällä pienellä saarella. Ja aivan ihania ihmisiä.

Kentingin Reggea-baari. Pieni pakettiauto josta kuoriutui kunnon yökerho illan tullen.

Kentingissä päätien varrella oli päivisin useitakin näitä pieniä hiaceja ja vastaavia, joista illalla sitten aukesi monenlaista kauppaa, peliareenaa, baaria ja jopa kiviuunilla varustettuja pizzerioita. Ja oli kyllä reissun paras potsa tässä kärryssä.

Kissakahvila löytyi juuri kun oltiin lähdössä pois, joten ei ehditty vierailemaan.

Metro on erittäin toimiva kulkupeli Taiwanissa. Muutamalla Taiwanin dollarilla matkustaa kaupungin alueella. Kannattaa hankkia matkakortti johon on helppo ladata lisää rahaa automaateissa.

Taipein kansallismuseo

Muotitalo Gucci on tilannut maailmalla neljässätoista eri kaupungissa paikalliselta taiteilijalta katutaidetta. Tämä löytyy Taipeista.